Joulun odotus on hyvässä vauhdissa. Postin kotiin kantamia lelukirjoja on luettu ahkerasti ja "ton, ton, ton ton ja ton" -riimi kertoo mitä kaikkea joulupukki on kuulemma tuomassa sieltä lahjaksi... :) Lahjatoiveita kysyessä vastaus on kuitenkin aina yksi ja sama: "autoja"... Niitähän meillä ei vielä montaa (sataa) olekaan... ;) Itse joulupukkiinkin olemme jo törmänneet muutamaan otteeseen eri kaupoissa. Aattoiltana tulevaa pukkia odottaa kuulemma pussaus ja laulu, piirustus on vielä suunnitteluasteella... ;)

Juhlan makuun päästiin jo viime viikolla, kun päiväkodissa vietettiin jouluista alkuiltaa. Päiväkodin tai "työpaikan", kuten Lauri sitä kutsuu, pihalle oli kasattu erilaisia rasteja, joita vanhemmat kiersivät lapsineen rapeassa pakkassäässä. Lämmikkeeksi oli toki tarjolla kuumaa mehua ja pipareita. Arpajaisistakin voitimme kotiin viemisiksi mm. ison nallekynttilän.

Lumesta on nautittu mm. mäenlaskun, pihan kolauksen ja hangessa möyrimisen merkeissä. Lauri on lisäksi kielloista huolimatta syönyt "lumijäätelöä" varmaan useammankin litran edestä... Pakkanen on tälläkin hetkellä sen verran pureva, että eiköhän näistä valkoisista hangista nautita vielä aattonakin - toivottavasti! Joulun odotus pääsee kunnolla vauhtiin tulevana perjantaina, joilloin Laurillakin alkaa kahden viikon mittainen joululoma. :)

Pikkumies odottaa siis jouluaattoa ja pukin tuloa innolla... Lähellä ollaan jo, mutta vielä ehtii useampikin muumi-figuuri putkahtaa joulukalenterista, ennen kuin  voimme todenteolla alkaa odottaa joulupukin koputusta oven takaa... :)


Pukkia taisi pelottaa enemmän tämä kohtaaminen... :)


Pihatie puhdistui kädenkäänteessä...


Kurkistus lumimajasta...


Stigalla laskussa on jo aivan toinen meininki kuin viime talvena... ;)


Päiväkodin joulujuhlasta mukaan sai tontun jättämän joulupussin... :)